Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині лікаря-терапевта затримали на хабарництві

Лікаря-терапевта Є. однієї із міських лікарень Сокальського району звинуватили у хабарництві та порушили кримінальну справу. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Підставою для порушення кримінальної справи стали матеріали перевірки, які надійшли в прокуратуру Сокальського району з Сокальського РВ ГУМВС України у Львівській області, за заявами громадянина Ж. про вимагання у нього та одержання лікарем-терапевтом вказаної міської лікарні хабарів в сумі 300 та 500 гривень за відкриття та надання листків непрацездатності.
В ході дослідчої перевірки з’ясувалось, що громадянин Є., перебуваючи на посаді лікаря-терапевта, в компетенцію якого входила видача листків непрацездатності, керуючись корисливими спонуканнями, вимагав хабарі. В приміщенні свого службового кабінету 7 грудня 2008 року він одержав від громадянина Ж. хабар у розмірі 300 гривень за відкриття та надання листка непрацездатності, а уже 28 січня 2009 року згаданий лікар повторно, шляхом вимагання, одержав від громадянина Ж. хабар в розмірі 500 гривень за відкриття та надання листка непрацездатності. Після одержання хабара він був затриманий працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області.
Також було з’ясовано, що вказаний лікар-терапевт являється депутатом Сокальської районної ради V скликання. У зв’язку з цим, враховуючи, що в діях лікаря-терепавта наявні достатні дані, які вказують на ознаки складу злочину, а саме одержання службовою особою у будь-якому вигляді хабара за виконання в інтересах того, хто дає хабар, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням хабара, вчинено повторно, а також наявність передбачених законом приводів і підстав до порушення кримінальної справи, керуючись ст.31 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад” прокурором області відносно даного депутата порушено вищевказану кримінальну справу.
Досудове слідство у кримінальній справі проводиться прокуратурою Сокальського району Львівської області.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ