Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині ліквідовують наслідки стихії

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ПрАТ ʺЛьвівобленергоʺ, пориви вітру на Львівщині тривають і призводять до нових відключень в електромережах.
Фото: Львівобленерго

Сьогодні станом 14:00 год. внаслідок негоди знеструмлено 11 ліній електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та 3 частково, 22 населені пункти повністю та 15 частково у Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Яворівському, Городоцькому, Мостиському, Миколаївському, Пустомитівському  та Дрогобицькому районах.

Окрім цього, енергетики усувають пошкодження у низьковольтних електромережах 0,4 кВ безпосередньо в населених пунктах різних районів.

Аварійно-відновлювальні роботи здійснюють 62 працівники ПрАТ ʺЛьвівобленергоʺ у складі 15 бригад, задіяли 16 одиниць техніки.

ʺСьогодні стихія далась взнаки, ми маємо відключення ліній у кількох районах, але поки нічого критичного немає. Опор поломаних не було, в основному це обірвані проводи чи обірвані в'язки. Сильними поривами вітру накидаються гілки дерев на лінії або розхитуються проводи, які при цьому можуть обірватись або ж обриваються в'язки, якими ці проводи закріплені до ізоляторів на опорах. Це основні причини пошкоджень під час таких вітрових стихій. Бригади, які сьогодні виїхали на ліквідацію пошкоджень, мають справитись з цією роботою протягом світлового дняʺ, — розповів заступник технічного директора з високовольтних електромереж Володимир Романишин.

У зв’язку з негодою нагадуємо правила безпеки:  

  •  не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно;   
  • організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ ʺЛьвівобленергоʺ;
  • якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань ʺгусячим крокомʺ — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками;
  • терміново зателефонуйте на номер 0-800-50-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.

Окрім цього, рятувальники радять у разі посилення вітру щільно закрити всі вікна будинку, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; на вулиці триматись подалі рекламних щитів, дерев, ліній електропередачі; не паркувати поруч з ними автотранспорт; у разі поривів сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті.

При падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.
Нагадаємо, як повідомлялось попередньо, на Львівщині знестурмлено 17 населених пунктів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ