Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині мешканці прикордонної зони перекрили міжнародну трасу з вимогою змінити умови перетину кордону

Жителі населених пунктів українсько-польського прикордоння сьогодні пікетували перед митним переходом «Краковець-Корчова». Про це «Гал-info» повідомив прес-секретар Мостиського загону Державної прикордонної служби України Роман Стахів.
«Пікетували жителі, які проживають у селах поблизу пункту пропуску «Краковець-Корчова», зокрема, з сіл Глиниця, Наконечна-1 та Наконечна-2 та cмт Краківця, бо внаслідок входження Республіки Польща у Шенгенську зону для них ускладнився проїзд. Вони вимагали змінити умови перетину українсько-польського кордону та просили, щоб уряд звернув увагу на питання безвізових поїздок для жителів 50-ти кілометрової зони. Ми у свою чергу поінформували органи влади, зокрема МВС, адже не можна перекривати міжнародну трасу. Наразі пікетувальники уже розійшлися», - говорить Роман Стахів.
Він також спростував інформацію, що українців, на відміну від поляків, затримують на митному переході: «Ми затримуємо тільки тих осіб, у яких є проблеми із документами», - повідомляє Роман Стахів.
Нагадаємо, що Закон про участь Республіки Польща в Інформаційній Системі Шенген та Системі Візової Інформації, розроблений польським урядом, набув чинності від 1 січня 2008 р. Шенгенська угода – це міжнародний договір, який ліквідовує контроль на внутрішніх кордонах країн Європейського Союзу. Свобода пересування осіб стосується громадян країн-членів ЄС та усіх осіб, які перетинають внутрішні кордони на території, де діє цей договір. До складу країн-учасниць Шенгенського договору наразі входять 13 країн ЄС: Бельгія, Франція, Голландія, Німеччина, Люксембург, Іспанія, Португалія, Австрія, Греція, Данія, Фінляндія та Швеція. До Шенгенської зони також належать Ісландія та Норвегія.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ