Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині міліція проведе рейд барами і ресторанами: ловитимуть дітей, що пиячать

На Львівщині триває рейд щодо виявлення неповнолітніх, які пиячать, а також щодо виявлення закладів, де дітям до 18 років продають пиво, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби, – повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

 

Нагадаємо, що 11 лютого цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», який прийнято Верховною Радою України 21 січня 2010 року (за прийняття Закону проголосувало 359 народних депутатів). Метою цього законодавчого акту є стимулювання здорового способу життя, підвищення культури споживання слабоалкогольних напоїв.

 

А що стосується куріння, то у місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та короткого тексту.  

 

Варто зазначити, що продаж пива, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років, заборонений. Саме тому працівники кримінальної міліції у справах дітей міста Львова проводять профілактичну роботу, щоб попередити дитячий алкоголізм.

 

На жаль, працівникам міліції не під силу побороти алкоголізм серед неповнолітніх, адже сьогодні багато батьків самотужки залучають своїх дітей до пияцтва.

 

До слова, рейд, який проводять співробітники КМСД триватиме до 30 березня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ