Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині морква в роздрібі за тиждень подорожчала на 15%

На Львівщині морква в роздрібі подорожчала за тиждень на 15%. Про це «Гал-info» повідомив фахівець з ринкової інформації Львівського представництва Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
 За його словами, моніторинг роздрібних цін показує, що за минулий тиждень морква в роздробі подорожчала в середньому на 15%, при цьому особливо сильно відчувається недолік недорогої моркви - мінімальна ціна моркви на більшості ринків зросла за тиждень на 1 гривню і більше. Максимальна ціна також збільшилася - на більшості ринків верхня ціна моркви зросла на 0,5-1,5 грн/кг. „По Україні морква подорожчала в середньому  на 25%”, – сказав Сергій Гавришев.
Як пояснив Сергій Гавришев, підвищення цін у роздрібі на цьому тижні відповідало підвищенню оптових цін і дефіциту, що складається на оптовому ринку. „Якщо високі ціни на моркву викликані не вичікувальною позицією продавців, а реальним браком моркви на складах, можна прогнозувати подальше підвищення цін”, – сказав він.
Ще одним фактором, що значно впливає на ринок моркви, є її імпорт. Ціна на моркву в даний період сильно залежить від того, скільки моркви потрапляє на ринок України через кордон. У Польщі, у перекладі на українську валюту, сьогодні морква коштує 2,3-2,7 грн/кг – зазначає Сергій Гавришев.
Торік спостерігалася ситуація, коли через брак моркви наприкінці весни - на початку літа ціни на неї протягом другої половини травня і до кінця червня утримувалися на оптовому ринку вище оцінки в 6 грн/кг, а часом сягали й 9 грн/кг. Однак з опитування учасників ринку можна зробити висновок, що цього року господарства приділили більше уваги закупівлям моркви і кількість її на складах трохи перевершує торішню.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ