Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині митники й СБУ запобігли незаконному ввезенню 9 кг ювелірних виробів

У пункті пропуску «Шегині» працівники Львівської митниці спільно з представниками УСБУ у Тернопільській області запобігли спробі незаконного переміщення через митний кордон України прикрас з дорогоцінних металів загальною вагою близько 9 кілограмів, – повідомила прес-служба ДМСУ.

 

Так, громадянин Росії, прямуючи з Польщі через пункт пропуску «Шегині» митного поста «Мостиська» легковим автомобілем, обрав для перетину кордону смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», підтверджуючи цим, що не має обов’язкових для декларування товарів. Однак, опираючись на оперативну інформацію, автомобіль було виведено на майданчик поглибленого огляду транспортних засобів, де виявлено приховані в багажному відділенні автомобіля (в конструктивних порожнинах) ювелірні вироби, зокрема хрестики, мощевики, замки до ланцюжків тощо, загальною вагою близько 9 кг.

 

За цим фактом за ст. 339 (порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю), 352 Митного кодексу України (переміщення з приховуванням від митного контролю) складено протокол про порушення митних правил. Ювелірні вироби вилучено і направлено на експертизу. Їх точна вага і вартість встановлюється. Вилучено також автомобіль вартістю майже 400 тис. грн. зi спецiально виготовленими тайниками, що використовувалися для приховування предметів порушення митних правил від митного контролю.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ