Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині нагадали пр обмеження для великовагового транспорту

Для максимального збереження дорожнього покриття на автомобільних дорогах загального користування від передчасних руйнувань заборонено рух великовагового транспорту загальною масою понад 24 тонни і 7 тонн на одну вісь у період підвищення температурних показників повітря понад 28 градусів тепла. Про це нагадали у Службі автомобільних доріг у Львівській області.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №879 від 27 червня 2007 року розділу “Загальні положення” пункту 3 контроль за вантажністю транспортних засобів здійснюється працівниками Управління Укртрансбезпеки та її територіальними органами, а також працівниками підрозділів Національної поліції, використовуючи при цьому 7 мобільних установок для зважування автомобільного транспорту на автомобільних дорогах загального користування у Львівській області.

Попри встановлені дорожні знаки та інформаційні панно на автомобільних дорогах загального користування деякі водії та перевізники великовагового  транспорту і надалі порушують правила проїзду автодорогами при високих температурних показниках повітря.

Протягом місяця у Львівській області перевіряється близько 3000 транспортних засобів, при цьому виявлено 200 порушень.

 Для запобігання деформації дорожнього покриття у вигляді колійності та просідань на автомобільних дорогах загального користування представниками Служби автомобільних доріг у Львівській області вжито такі заходи:

- встановлено інформаційні панно: “Увага! Рух великовагового транспорту з 10:00 до 22:00 заборонено при t> +28оС”;

- встановлено дорожні знаки:

- 3.15 “Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 24т, заборонено”;

- 3.16 “Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 7т, заборонено;

- 7.4.4 “Час доби, протягом якої діє знак” (10:00 — 22:00).

Одночасно, спільно з органами місцевої влади та національної поліції визначено 51 місце тимчасового відстою великовагового автотранспорту.

Про ведення обмежень руху великовагового транспорту на автомобільних дорогах Львівської області проінформовано населення через теле-радіо компанії, друковані та інтернет ресурси засобів масової інформації Західного регіону України. Інформацію також розміщено на офіційному веб-сайті Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Служба автомобільних доріг у Львівській області вкотре звертається до водіїв та перевізників великовагового транспорту щодо виконання вимог Правил дорожнього руху в частині дотримання вагових параметрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ