Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині нагадали про мораторій на російськомовний культурний продукт

Відтепер керівники культурних установ Львівської області повинні запобігти публічному використанню російськомовного культурного продукту. Про це стало відомо Гал-інфо з наказу департаменту культури, національностей та релігій ЛОДА.

Відповідно до наказу №153 від 28 грудня 2021р., установи культури обласного підпорядкування повинні відмовитись від публічного використання російськомовного культурного продукту на будь-яких заходах в будь-яких його проявах.

Як зазначено в наказі, він є чинний до моменту повного припинення окупації території України.

Нагадаємо, аналогічне рішення депутати облради вперше прийняли 19 вересня 2018 року. Метою проєкту мораторію був захист українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора. 

17 січня 2019 року Львівський окружний адмінсуд визнав незаконним і скасував заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту в області. 14 травня Восьмий апеляційний адміністративний суд підтримав рішення суду першої інстанції про скасування заборони на відтворення російськомовного продукту на території Львівської області.

В серпні 2019 року Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими заборона на публічне використання російськомовних пісень, фільмів, журналів тощо у Львівській області визнавалася незаконною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ