Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині намагалися незаконно реалізувати тисячу ялинок

На Львівщині у передноворічний період реалізували 9 тисяч ялинок із лісівництв різних районів. Під час рейдів і перевірок вилучили 700 незаконно придбаних чи зрубаних ялинок та 300 таких, що не мали власників. „Коли люди бачили на ринках чи у електричках, що перевіряють, чи є документи на ялинки, то вони відмовлялися від хвойних дерев”, – розповів у коментарі „Гал-info” начальник лісової інспекції Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Мирослав Пилипів.
„Цьогоріч затримали 140 порушників, які перевозили незаконно придбані чи зрубані ялинки. Складено протоколи. Загальна сума штрафів становить 19 тисяч гривень”, – розповів Мирослав Пилипів.
За його словами, найбільші партії ялинок „без документів” вилучали у Старосамбірському та Турківському районах. „Штрафи за зрубані ялинки (110-125 грн) не є адекватними, бо зрубують найкращі дерева, які мають і екологічну і господарську цінність”, – розповів Мирослав Пилипів.
Нагадаємо, що Держкомлісгоспом України було видано наказ «Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони хвойних насаджень в передноворічний період 2008 року».
Як повідомляє прес-служба Держкомлісгоспу України, лише за передноворічний період рейдовими бригадами було виявлено 6 255 випадків незаконного вирубування хвойних дерев, розглянуто 1312 справ про адміністративні порушення і оштрафовано 1315 людей на загальну суму 71 269 грн. У охороні ялинок взяли участь 2329 бригад, тобто було задіяно понад 13 тисяч людей з усіх областей України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ