Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині нарощують виробництво інсуліну

Начальник Головного управління охорони здоров‘я Львівської ОДА, депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Сергій Федоренко з робочим візитом відвідав дільниці з виробництва субстанцій інсулінів заводу «Індар» та ТзОВ «Пластфарма» , що у Львові. Про це повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

С.Федоренко детально ознайомився із роботою сучасних біотехнологічних підприємств, оглянув виробничі приміщення та технологічне обладнання. Директор ТзОВ «Пластфарма» Валерій Власюк розповів про перспективу виробництва та про стан забезпечення інсуліном вітчизняного виробництва хворих на цукровий діабет. Було наголошено на тому, що організоване у Львові сучасне високотехнологічне виробництво активних фармацевтичних інгредієнтів є дуже важливим для вітчизняної фармацевтичної галузі та відповідає найвищим стандартам.

«На сьогодні ми бачимо, що у Львові створено потужну виробничу базу, накопичено значний кадровий та науковий потенціал. А проведення тестування та реєстрація інсулінів виробництва «Індар» в 17 державах світу є найкращим доказом висококваліфікованої роботи львівських біотехнологів», - зазначив С.Федоренко.

За його словами, важливо, щоб у Львівській області була запроваджена потужна програма підвищення ефективності боротьби із цукровим діабетом, яка включала б в себе системне навчання хворих важливим навичкам життя з цукровим діабетом, його ранню діагностику, налагодження чіткого моніторингу ефективності лікування хворих, контролю рівня глюкози у крові, поширення необхідних знань про інсуліни вітчизняного виробництва. І участь виробників інсулінів у розробці та запровадженні цієї програми вкрай важливе.

Окрім того, під час візиту були подані пропозиції щодо розробки та укладення договору про співпрацю міх заводом «Індар» та Львівською обласною державною адміністрацією щодо належного лікування хворих на цукровий діабет, застосування науково-обгрунтованих методик профілактики та ранньої діагностики діабету, спільних дій для підвищення кількості компенсованих хворих на цукровий діабет у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ