Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині не закриють жодного ФАПу

На Львівщині не закриють жодного ФАПу, їх мають намір перетворити на амбулаторії сімейної медицини, посиливши кадровий та матеріальний ресурс. Про це сьогодні, 11 лютого, доповідаючи на обласній науково-практичній конференції з питань реформування медицини Львівщини повідомила заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

ФАП разом з амбулаторіями сімейного лікаря повинні спати первинними центрами надання медичної допомоги, які будуть найбільш тісно співпрацювати з населенням

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, виступаючи на конференції додав, що при ФАПах потрібно будувати і житло для лікаря, щоб людина, яка прийде працювати, знала, що держава її забезпечила всім необхідним для роботи.

«Сімейний лікар має стати членом кожної родини і знати все і про всіх – хто народився, і патології у батьків, чи варто двом молодим людям створювати родину. Це має бути молода людина, можливо навіть студент медінституту, який проходить інтернатуру в амбулаторії сімейної медицини», – додав Цимбалюк.

На сьогодні, повідомила Ірина Микичак, 90 % ФАПів підпорядковані центральним районним лікарням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ