Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині недоцільно проводити оцінювання якості освіти мовами нацменшин, краще подбати про дітей з особливими потребами – Павло Хобзей

Проводити оцінювання якості освіти (ЗНО) мовами нацменшин на Львівщині не доцільно, краще врахувати умови для тестування дітей з особливими потребами. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей.
„У нас всі ВНЗ проводять навчання українською мовою. Я не розумію, навіщо проводити зовнішнє незалежне оцінювання мовами нацменшин. Більш доцільним є допомогти дітям з особливими потребами. Наприклад, тестів за шрифтом Брайля цьогоріч в Українському незалежному центрі оцінювання якості освіти не передбачили”, – повідомив Павло Хобзей.
За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, в програмі реєстрації на НЗО передбачено, що оцінювання можна пройти українською, російською, польською, румунською, молдавською, угорською та кримсько-татарською мовою. „Це все зараз враховується для проведення ВНЗ. До прикладу, в тестових зошитах з хімії будуть додатки російською мовою. Мабуть, з наступного року можна буде більш детальніше розробити і запровадити оцінювання мовами нацменшин”, – розповіла Середяк.
Вона зазначила, що з навчальних закладів Закарпатської області надходять прохання проводити навчання у вищих школах угорською мовою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ