Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині незаконно приватизували два бомбосховища

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили службовців Стрийської міськради, котрі, не маючи відповідних повноважень, видали банківським установам рішення про оформлення за ними права власності на два бомбосховища, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Приміщення, загальною площею більше 260 кадратних метрів, належали до об’єктів цивільного захисту і, відповідно до Закону України «Про приватизацію державного майна»,  не підлягали приватизації. Незважаючи на це, рішенням виконкому Стрийської міської ради приміщення були внесені у перелік об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації та, згідно договорів купівлі-продажу, передані банківським установам, які в подальшому отримали на них свідоцтва права власності.

Як встановили працівники поліції, внаслідок протиправних дій посадових осіб Стрийської міської ради державі було завдано збитків на суму у понад 500 тисяч гривень.

За цими фактами було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 (самоправство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців. Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ