Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині обговорили проблеми транснаціональних сімей

22 березня у Національному університеті “Львівська політехніка” відбулася представницька Міжнародна науково-практична конференція “Транснаціональні сім’ї як наслідок української трудової еміграції: проблеми та шляхи їх розв’язання”. Її організували і провели Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки і Всеукраїнський благодійний фонд “Запорука”. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У роботі конференції взяли провідні науковці в галузі міграції, представники влади громадських організацій та церковних структур. Серед них і начальник управління з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації Анатолій Ігнатович, керівник Служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, члени муніципалітетів Риму та Мілану.

Учасників конференції привітав проректор з науково-педагогічної роботи університету Богдан Моркляник.

Головною метою конференції, як наголосила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки Ірина Ключковська, є об'єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, членів родин трудових мігрантів та науковців до пошуку вирішення проблем, пов’язаних з формуванням новітнього феномену – транснаціональних сімей, які виникли внаслідок зовнішньої трудової міграції з України.

Як зазначив Анатолій Ігнатович, начальник управління з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації, органи державної влади повинні поставити собі в пріоритети підтримку сімей мігрантів, які залишилися вдома; сприяти розвитку та здешевленню комунікаційних та інформаційних технологій для надання транснаціональним сім’ям можливості чути один одного; звернути увагу міжнародної спільноти на необхідність допуску трудових мігрантів до участі у політичних процесах в країні перебування; сприяти запровадженню безвізового режиму.

Довідка.

Транснаціональні сім’я – це родина, яка є сім’єю та розділена кордоном. Найбільша кількість представників транснаціональних сімей проживає у Італії. Нині в Італії перебуває понад 200 тисяч українців, 80 відсотків яких – жінки. Це переважно люди віком від 40 до 60 років. Вони, як правило, є вихідцями з областей Західної України. Більшість із них емігрували до Італії самостійно та в пошуках роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ