Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині обмежать кількість виходів та терміни полювання на копитних

Cитуація з копитними тваринами у мисливських господарствах Львівщини потребує кардинальних змін, - повідомив Гал-інфо начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища Мирослав Хомяк.

Бажаних 15% приросту популяції цих звірів у нас нема. До прикладу, приріст лосів за рік становить лише 3%, кількість оленя благородного збільшилася на 22 голови, тобто на 1,5%, козулі стало на 304 голови більше (2,2%), кількість поголів’я кабана в мисливських угіддях області зросла лише на 1,8%. Нині на Львівщині живе 43 зубри, у минулому році їх було 39. Приріст кількості цих звірів відбувся насамперед завдяки тому, що на них заборонено полювання.

Державне управління, проаналізувавши облік фауни, зробило висновки про те, що користувачі мисливських угідь неналежно виконують покладені законом обов’язки щодо охорони від браконьєрів та шкідників мисливського господарства, підгодівлі тварин узимку, облаштування біотехнічних споруд.

Відтак, прийнято рішення вживати заходів адміністративного впливу, обмежити кількість виходів та терміни полювання на копитних

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ