Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині пенсіонерка загинула під колесами сусідського авто

Трагічно обірвалося життя 71-річної пенсіонерки, жительки села Раделичі Миколаївського району Львівської області. У неділю вранці, 27 листопада, жінка майже дійшла до церкви, як на неї наїхав бус, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Того дня, 27 листопада, за спільною згодою керівництва ДАІ у Львівській області та священнослужителів різних конфесій, у всіх храмах області правили Служби Божі за загиблими у ДТП – до Міжнародного дня пам’яті жертв аварій.

Подія сталася о 10.10 годині, коли більшість парафіян вже зайшли до храму, розташованого на вулиці Шевченка у селі Раделичі. Однак, 71-річній бабусі потрапити на Службу Божу не судилося – її переїхав сусід-музикант, який поспішав у Сколівський район на концентр відомого співака.

«Ця дорожньо-транспортна пригода вразила нас усіх. Водій автомобіля наїхав на жінку біля самої церкви, після чого втік», – розповів у коментарі начальник Миколаївського відділення ДАІ майор міліції Віталій Коренських.

Керівник Миколаївського відділення ДАІ розповів, що згодом у своїх поясненнях 43-річний житель села, який працює музикантом в одного з артистів, зазначив, що того ранку він якраз виїжджав на концерт у Сколівський район. Автомобіль «Форд Транзит» (типу бус) чоловік завантажив музичною апаратурою і виїхав на проїжджу частину дороги. Проїжджаючи повз церкви, водій згадав, що забув удома мобільний телефон. Відтак, довго не роздумуючи, він почав рухатися заднім ходом додому. Та не проїхавши і кількох метрів, автомобіль наче на щось наїхав. Музикант вийшов з авто і побачив, що накоїв: під колесами лежала непритомна сусідка – подруга його матері…

Не проявивши жодної людяності, чоловік просто біля церкви витягнув тіло старенької та перетягнув його на тротуар… При цьому, не викликавши швидкої та не надавши жінці першої медичної допомоги (жінка деякий час була ще живою!), чоловік вирішив перехитрити всіх. Зокрема, він підійшов до сусіднього будинку, де повідомив господареві, що, мовляв, їхній сусідці стало погано і вона впала на тротуарі… «Скинувши» таким чином з себе відповідальність, водій помчав на концерт у Сколівський район.

Тим часом жінка таки померла від отриманих у ДТП травм. Усю жахливу ситуацію бачив ще один сусід, який не встиг зайти до храму. Саме він повідомив працівників ДАІ про те, що сталося. Щоправда, чоловік не впізнав, чиїм саме автомобілем було скоєно наїзд на стареньку.

«На ноги» було піднято весь особовий склад Миколаївського відділення ДАІ. «Отримавши дані про марку транспортного засобу, наші працівники приїхали у село Раделичі, де одразу розпочали подворовий обхід. Зайшовши на одне із повір’їв, співробітники ДАІ з’ясували у господині, що саме її чоловік керує такою машиною. Жінка без вагань дала його номер телефону», – зауважив майор міліції Віталій Коренських.

Операцію із затримання утікача провели за лічені хвилини. З водієм-утікачем зв’язалися співробітники ДАІ і з’ясували, що він вже дістався до села Дуліби Стрийського району. Саме там співробітники Стрийського взводу ДПС ДАІ затримали музиканта, який за деякий час давав пояснення працівникам ДАІ та міліції щодо свого ганебного вчинку.

«Не можу сказати, яку відповідальність понесе цей чоловік – усе вирішать слідчі та суд. Однак впевнений, що скоєння такого вчинку – це тяжкий злочин. Адже чоловік наїхав на людину, а після того утік, не надавши їй жодної допомоги…», – наголосив начальник Миколаївського відділення ДАІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ