Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині перевиконали обласний бюджет на понад 160 млн гривень

Сьогодні, 3 квітня, відбулись громадські слухання щодо виконання обласного бюджету за 2016 рік. Про успішність виконання дохідної частини розповів під час звіту директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За його словами, перевищення доходів над видатками обласного бюджету торік склало 165 млн грн. Олег Демків також відмітив і позитивну динаміку видатків, адже за два роки поспіль їх обсяг виріс на більше ніж 60%.

«Минулого року на теренах Львівщини мобілізовано 29,6 мільярдів гривень податків і зборів. Із цих коштів до місцевих бюджетів надійшло 10 мільярдів, а до державного бюджету – 19,6 мільярдів гривень, - повідомив Олег Демків. - Проте завдяки трансфертам із державної казни (13,4 млрд грн) місцеві бюджети загалом отримали 23,4 млрд грн».

У структурі доходів загального фонду обласного бюджету найбільшу нішу займає податок на доходи фізичних осіб – 925 млн грн (74%). У четвірці за обсягами надходжень займають також податок на прибуток підприємств (175 млн грн або 14%), плата за використання природних ресурсів (59 млн грн або 5%), плата за надання адміністративних послуг (66 млн грн або 5%). Основним наповненням спецфонду були надходження від перевиконання митних платежів – 870 млн грн (75%).

Як наголосив Олег Демків, у структурі видатків обласного бюджету загалом переважають дорожнє господарство – 1020 млн грн, охорона здоров’я – 1441 млн грн, освіта – 655 млн грн. та соціальний захист – 204 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ