Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині підготували Програму моніторингу природного довкілля на 2011-2015 роки

Держуправління охорони природного навколишнього середовища у Львівській області ініціює затвердження Програми моніторингу природного довкілля Львівської області на 2011-2015 роки і на перспективу до 2020 року на черговому засіданні сесії Львівської обласної ради. Про це повідомила прес-служба державного управління охорони природного навколишнього середовища у Львівській області.

За словами першого заступника начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Г.Башти, протягом І півріччя 2011 року система працювала на основі нормативних документів, розроблених і затверджених у 2010 році. Активно працювало біля 10 її суб’єктів (всього до суб’єктів Львівської обласної системи моніторингу природного довкілля (ЛОСПД) належить 14 організацій), на основі їх інформації сформовано звіт.

Загалом дія попередньої Програми моніторингу довкілля Львівщини, яка передбачала перший етап розвитку системи моніторингу, закінчилась у 2010 р. Тоді ж на замовлення Держуправління (ГО «Львівська обласна організація Всеукраїнської екологічної Ліги») розроблено проект нової Програми моніторингу природного довкілля Львівської області на 2011-2015 роки і на перспективу до 2020 року. У цій Програмі передбачено розвиток системи моніторингу – вдосконалення методичного та інструментального забезпечення моніторингових досліджень, розвиток комп’ютерних методів оцінки результатів та їх представлення за допомогою геоінформаційних систем.

Окрім того, проект Програми пройшов громадське обговорення шляхом розміщення на ВЕБ-сторінці Держуправління ОНПС в Львівській області (www.ekology.lviv.ua). Всі зауваження та пропозиції, які надійшли на електронну скриньку Держуправління, були враховані у проекті Програми. Після ознайомлення і внесення коректив до проекту Програми отримано погодження 13 суб’єктів моніторингу, залучених до її виконання.

Проект планується винести на чергове засідання сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ