Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині піднімають ціни на пасажирські перевезення

З 25 січня у Жовківському районі почнуть діяти нові тарифи на пасажирські перевезення.Про це повідомило видання “Прикордоння”.

Відтепер вартість 1 км становитиме 0,65 грн. Відповідного до цього, з урахуванням усіх інших економічних складових, вартість квитка з Рави-Руської до Львова становитиме 45 грн. замість 37 грн., як це було до того. З Рави-Руської до Жовкви дістатися можна буде за 26 грн. – ціна зросла на 4 грн.

Вартість квитка з Магерова до Львова зросла до 39 грн., з Магерова до Жовкви – до 20 грн.

Як повідомили перевізники, підвищення тарифів на квитки пов’язано з низкою факторів, які впливають на вартість перевезення: ріст мінімальної заробітної плати, підвищення вартості паливно-мастильних матеріал тощо.

– Економічно обґрунтованим для нас є тариф у 71 коп. Але ми розуміємо, що платоспроміжність пасажира не є настільки великою. Тому погодились працювати фактично без прибутку, який би міг дозволити оновлювати автопарк, – розповів директор ТзОВ “Автосвіт” Юрій Семочко.

За словами Юрія Семочка, постійно занижені тарифи не дозволяють закуповувати нові автобуси.

– Востаннє автопарк ми оновлювали ще у 2011 році, – додав директор.

Разом з тим, у перевізника додали, що скасовувати кількість автобусів на маршрутах не будуть. Також не змінюватимуть  і графіки їхнього руху.

Прикордоння

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ