Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині піротехніки ДСНС вилучили та знищили 4 боєприпаси часів Другої світової війни

5 листопада о 15:41 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком підствольну гранату Panzergranaten часів Другої світової війни. Боєприпас було виявлено в лісі під час збирання грибів, на відстані 1,5 км від житлових будинків с. Язлівчик Бродівського району. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

Цього ж дня, в лісовому масиві сел. Брюховичі Львівської міської ради під час гуманітарного розмінування (планове очищення території) виявлено 152 мм артилерійський снаряд та 2 авіаційні бомби АО-10 часів ІІ Світової війни. Піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ