Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині планується будівництво реабілітаційно-відновлювального центру для інвалідів

18 квітня в с. Сянки Турківського району відбулася нарада з питань будівництва реабілітаційно-відновлювального центру зимових видів спорту. У нараді взяли участь: голова Національного параолімпійського комітету, народний депутат Валерій Сушкевич, заступник голови Львівської ОДА Ярослав Пітко, начальник обласного управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода, начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА  В. Мартиняк. Із запропонованих ділянок на нараді обрали ділянку на території Верхнянської сільської ради, де є можливість будівництва бази відпочинку, лижних та біатлонних трас і гірськолижних витягів.
 Як повідомив «Гал-info» начальник обласного управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Юрій Майборода, — це буде другий реабілітаційно-відновлювальний центр для інвалідів на Україні. Цей проект отримав підтримку Президента України Віктора Ющенка. На будівництво центру планують залучити кошти з держбюджету, однак Валерій Сушкевич додатково шукає меценатів. Проте ще точно невідомо, коли розпочнеться підготовка до будівництва, оскільки були запропоновані й інші ділянки, зокрема та Тернопільщині та в Івано-Франківській області. Наразі зупинились на ділянці в селі Сянки Турківського району, оскільки там досить зручне місце для проведення нових лижних та біатлонних трас і гірськолижних витягів.
 Народний депутат України Валерій Сушкевич, який також є головою асоціації «Інваспорт», — займався будівництвом реабілітаційно-відновлювального центру з літніх видів спорту у місті Євпаторії. Даний спортивний комплекс є національним і приймає гостей з інших країн. Незабаром він матиме зустріч з Президентом, після чого буде вирішена подальша доля нового центру для інвалідів на Львівщині.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ