Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині побудують завод з виробництва сільськогосподарської техніки

Сьогодні, 23 вересня було підписано меморандум про співпрацю в сфері сільськогосподарського виробництва між Львівською ОДА, яку представляв її голова Петро Олійник з однієї сторони та ТзОВ АМАКО-Україна, яке представляв генеральний директор Віталій Скоцик, АКБ „Київ”, який представляв голова правління Микола Марченко, ЗАТ „Міжнародна агропромислова корпорація”, яку представляв Володимир Бортник та компанією „АМІТІ Технолоджі” (США), яку представляв її президент Говард Далл.  Під час підписання угоди були присутні також голова надзірної ради банку „Київ”, колишній голова ВРУ Іван Плющ, представник ЄБРР Віктор Марченко, президент компанії „Wanzek” Джон Ванзек, президент компанії „ArtHurKompaniac” Рік Бургум та президент компанії „АМАКО” Текка Холкері.
 Згідно з меморандумом на Львівщині буде створено українсько-американське СП з виробництва оприскувачів, грунтообробних та посівних машин, іншої техніки, включаючи малогабаритну для використання на невеликих земельних ділянках. Як стверджує президент Міжнародної агропромислової корпорації Володимир Бортник техніка, яка вироблялась на ВАТ „Львівсільмаш” давно застаріла і не є конкурентноспроможною. На цьому підприємстві, на основі впровадження передових світових технологій та обладнання вироблятиметься конкурентноздатна продукція, яку збуватимуть як в Україні, так і в інших країнах. „Ми широко запроваджуватимемо лізінгові схеми вироблення продукції і найперше сільгосптоваровиробникам Львівщини. Поки-що ми не знайшли відповідні приміщення, але розглядаємо декілька варіантів, це буде приміщення 10-12 тисяч квадратних метрів. Працівників набиратимуть на конкурсній основі, середня зарплата – 1500 -2000 гривень. Щодо обсягів виробництва, то їх формуватиме попит, проте ми надіємось постійно їх збільшувати”.
 Як зазначив  голова ЛОДА Петро Олійник таке підприємство дуже потрібно у Львівській області „сільськогосподарська техніка вироблятиметься спільно з компанією ” „АМІТІ Технолоджі”, яка є другою у світі за виробництвом такої техніки і виробляє дві третини всієї сільськогосподарської техніки у США. Прихід іноземного інвестора – це добре. Зокрема на першу чергу будівництва підприємства заплановано 10 млн. доларів інвестицій та створення 500 робочих місць, другою чергою буде вкладено 100 млн. доларів інвестицій і створено 1000 робочих місць. Ми амбіційно претендуємо на першість у СНД з виробництва такої продукції.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ