Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині почали готуватися до незалежного зовнішнього оцінювання-2008

Реєстрація на проходження зовнішнього незалежного оцінювання-2008 (ЗНО) школярів – майбутніх абітурієнтів, яке проводитиме Український центр оцінювання якості освіти, розпочалася вчора, першого листопада, і триватиме до 20 лютого. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
„У Львівській області є 650 пунктів реєстрації. Вони є у навчальних закладах та усіх районах області і міста Львова. Необхідні документи для реєстрації випускників минулого року (ті, що працюють, були в армії) – це паспорт та атестат, для випускників ПТУ, технікумів – довідка про отримання у червні диплома, а паспорт подають випускники шкіл, яким виповнилося 16 років на перше лютого 2008 року”, – розповіла Лариса Середяк.
Як повідомив начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей, тестові завдання ЗНО для усіх учнів будуть однаковими, не залежно від того, за якою програмою вони проходили навчання. „Є школи, де урок математики є три години на тиждень, а є спеціалізовані – де вісім годин на тиждень. Зрозуміло, що цю різницю можна буде компенсувати через додаткові уроки з репетиторами”, – розповів Павло Хобзей.
Він наголосив, що минулого року з 17 тисяч учнів Львівщини, які брали участь в експериментальному ЗНО, 10 відсотків у табелях мали негативні оцінки. „Я вважаю, що таке правило є справедливим, що у вищі школи не мають права вступати ті учні, які мають оцінки 1,2,3 бали за 12-бальною шкалою оцінювання”, – розповів Павло Хобзей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ