Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині почалися перевірки медзакладів, що використовують кисень

Від учора, 20 січня на Львівщини почалися перевірки закладів охорони здоров’я, які використовують кисень, кисневі балони. Про це Гал-інфо повідомив начальник Львівської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у соціально-культурній сфері, АПК, легкій та деревообробній промисловості Віктор Курило.

 

За його словами, у Львівській області є медичні заклади, що використовують кисень у великих кількостях. Зокрема йдеться про Львівську міську лікарню швидкої допомоги. На перевірку таких закладів потрібно досить багато часу, тому доки триватимуть перевірки, наразі сказати важко

 

Нагадаємо, близько 09:00 18-го січня у Луганську, у п’ятиповерховій будівлі міськлікарні №7, у відділенні реанімації, за попередніми даними, вибухнув кисневий балон. У результаті сталося руйнування несучих конструкцій перекриття 5, 4, 3 і 2-го поверхів. Наслідком аварії стали 16 загиблих. По всій Україні були ініційовані перевірки медичних закладів, що використовують кисневі балони. Віктор Курило Каже, що на Львівщині видано наказ по обласному управлінню охорони здоров’я, який доведений до всіх головних лікарів щодо додержання норм техніки безпеки. Також ж є наказ по Держгірпромнагляду, інспектори якого розпочали перевірку.

 

Водночас начальник інспекції зауважив: «Подібні перевірки у медичних закладах Львівської області проводяться системно. Такого, щоб десь в приміщенні лікарні зберігався газ у балона, такого немає. Це грубе порушення техніки безпеки, адже досить найменшої краплі маслянистої речовини, щоб вибухнув кисень».

 

Віктор Курило запевнив що на Львівщині, трагедія аналогічна луганській, неможлива.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ