Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині почастішали лісопорушення – 1140 випадки самовільних рубок лісу за минулий рік

На території Львівської області почастішали випадки лісопорушень, зокрема, складною залишається проблема з охорони лісів від самовільних рубок. Про це у коментарі „Гал-info” розповів начальник лісової інспекції Львівського ОУЛМГ Мирослав Пилипів.
Протягом минулого року працівники державної лісової охорони в лісах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства виявили 1140 випадки самовільних рубок лісу, загальною кубомасою 2140 метрів кубічних, сума шкоди становить 925,1 тисяч гривень, в тому числі 614 випадків невстановленими лісопорушниками, які незаконно зрубали 589 метрів кубічних деревини, сума шкоди становить 300,4тисяч гривень.
Як розповів Мирослав Пилипів, за фактами вчинення самовільних рубок порушено вісім кримінальних справ. Лісопорушники добровільно сплатили 213,1 тисяч гривень; в органи прокуратури передано 27 справ, на загальну суму 111,9 тисяч гривень, в міліцію передано 28 справ про самовільні рубки, на загальну суму 155,4 тисяч гривень.
„На жаль, далеко не всі справи, які передано до правоохоронців, вирішуються так, як цього потребують інтереси держави. Більшість з порушень викликані як причинами соціального характеру, так і бажанням поживитися за рахунок державного ресурсу. Ми маємо надію, що правоохоронці належно реагуватимуть на такі події і допомагатимуть державній лісовій охороні”, – розповів МирославПилипів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ