Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині поліцейський на службовому авто збив пішохода і втік з місця ДТП

Оперативний працівник карного розшуку поліції Львівщини, у неділю, 19 липня, збив людину неподалік села Верчани, біля Стрия. Після аварії поліцейський не надав потерпілому допомоги, натомість сів у службове авто ВАЗ-2107 і втік.

Як повідомило сьогодні, 25 липня, видання ZAXID.NET, лише сьогодні стало відомо про цей випадок.

У неділю ввечері, 19 липня, майор поліції на службовому ВАЗ-2107, червоного кольору, їхав у напряку Стрия. Близько 23:00 поліцейський наїхав на перехожого, який йшов проїжджою частиною. За інформацією ZAXID.NET, поліцейський після наїзду на пішохода, вийшов з авто, подивився, що чоловік не рухається і втік з місця аварії, не повідомивши про інцидент ні медиків, ні колег з поліції. Свідком ДТП став інший водій, який викликав поліцію і повідомив, що винуватець утік з місця ДТП.

Упродовж трьох днів поліцейські шукали втікача. У середу, 22 липня, правоохоронці знайшли і автомобіль, і зловмисника. Ним виявився 34-річний оперативний працівник карного розшуку Стрийського відділку поліції Андрій Ю. Автомобіль, яким він збив 45-річного Степана С., є службовим. Працівники внутрішньої безпеки поліції вже передали всю інформацію про правоохоронця у ДБР.

Начальник обласного управління поліції, Василь Віконський, підтвердив цю інформацію.

«Коли ми його піймали, одразу наступного дня, цей, так би мовити правоохоронець, був звільнений з поліції. Зараз стан чоловіка, якого збили, дуже важкий, ми усі молимося, щоб він вижив», – розповів Василь Віконський.

Зараз потерпілий Степан С. у реанімації, у нього важка відкрита черепно-мозкова травма, перелом черепа та мозкова кома 2-3 ступеня. Чоловік вже шостий день у комі.

Цю справу зараз розслідує ДБР. Колишньому оперативнику, який збив людину та втік, загрожує до восьми років ув’язнення. Наразі невідомо чи був він на момент ДТП нетверезим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ