Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині понад 15,5 тис підприємств не готові до дистанційної передачі показань лічильників газу

На Львівщині понад 15,5 тис підприємств не готові до дистанційної передачі показань лічильників газу, - прес-служба ПАТ "Львівгаз".

На 15 528 об’єктах промислового та побутового призначення досі не встановлено спеціальне обладнання. Відповідно до законодавства до 27 травня 2018 року юридичні особи Львівщини, котрі використовують природний газ для виробничих або ж власних потреб, повинні забезпечити облаштування комерційних вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі даних.

Підприємства з річним споживанням природного газу до 10 тис куб м мають облаштувати лічильники газу приладами дистанційної передачі даних до 27 травня 2018 року. Консультації щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних можна отримати в Центрах обслуговування клієнтів або ж у Контакт-центрі ПАТ «Львівгаз». Технічні вимоги до обладнання та зразки документів можна переглянути на сайті компанії.

«На сьогодні 663 об’єкти промислового та 14 865 об’єктів побутового призначення не мають засобів дистанційної передачі даних. Ми неодноразово надсилали усім підприємствам листи-повідомлення із роз`ясненням процедури і відповідальності за невиконання вимог законодавства. Відтак, ще раз закликаємо власників не затягувати цю процедуру, і звернутися до Центрів обслуговування клієнтів для отримання технічного завдання», - зазначив Директор технічний ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Вимоги до обладнання містяться у  п.4 Постанови НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем». Кодекс передбачає, що це крайній термін, коли лічильники всіх підприємств повинні бути оснащені засобами дистанційної передачі даних.

Наразі «Львівгаз» займається впровадженням заходів для розвитку диспетчерського управління газорозподільною системою регіону. Усе у зв’язку із переходом внутрішнього ринку природного газу на добове балансування, котрий запланований на 1 серпня 2018 року. Дистанційна передача даних приладів обліку – одна із основних умов для запровадження нового режиму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ