Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині понад 24,3 тис. безробітних

За інформацією, яку надали Гал-інфо у Львівській обласній службі зайнятості, у перші дні літа за одну вакансію на Львівщині конкурувало 6 безробітних, тоді як на початку січня цього року було 9.

Станом на 01.06.2021 р. за сприяння обласної служби зайнятості роботу шукали 24,3 тис. безробітних, – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

Серед них 58,0% складали особи з вищою освітою, 31,0% – закінчили професійно-технічні заклади, а 11,0% – загальноосвітні школи. У поточному році (порівняно з минулим) з-поміж безробітних побільшало жінок: якщо станом на 1 червня торік у складі робочої сили представниці прекрасної статі становили 57,0%, то цьогоріч – 61,4%.

За його словами, до ТОП-10 професій безробітних увійшли продавці продовольчих і непродовольчих товарів, оператори котельні, продавці-консультанти, бухгалтери, водії автотранспортних засобів, спеціалісти державної служби, прибиральники службових приміщень, кухарі, директори (начальники, керівники підприємства) та менеджери зі збуту.

Згідно із заявками підприємств, установ та організацій на початку червня в області налічувалося 4392 пропозиції працевлаштування, у тому числі 2769 або 64,0% – для робітників, 1236 – для службовців (27,0%), 387 – для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки (9,0%).

ТОП-10 вакансій очолили водії автотранспортних засобів, разом з ними найпростіше працевлаштуватися швачкам, двірникам, поліцейським, монтерам кабельного виробництва та ін.

Незважаючи на карантинні обмеження та пов’язані з ними труднощі, у січні-травні цього року фахівці служби зайнятості забезпечили роботою 13,1 тис. осіб, у тому числі 8,7 тис. безробітних (на 3,0 тис. більше, ніж в аналогічному періоді торік), професійним навчанням охопили 2,2 тис. клієнтів, з котрих 0,8 тис. проходили вишкіл у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ