Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині понад 50 тис. підприємців звернулися за спрощеною системою оподаткування: відмовили кожному сотому

З початку року до податкових органів Львівщини фізичні особи – підприємці подали понад 50 тис. заяв про застосування спрощеної системи оподаткування, облiку i звiтностi з 1 січня цього року. Про це сьогодні, 22 березня під час прес-конференції повідомив заступник голови ДПС у Львівській області Юрій Лепецький.

Першу групу платникiв единого податку обрало 8 808 пiдприємцiв, другу групу – 29 906, третю групу — 360 за ставкою 3% та 11 673 за ставкою 5%.

У 495 випадках вiдмовлено у правi застосування спрощеної системи оподаткування через: наявнiсть податкового боргу; зазначення в заявi видiв дiяльностi, якi заборонено здiйснювати, сплачуючи єдиний податок; неправильне застосування ставки единого податку; подання заяви на старому бланку. Значну частину вiдмов (110) було надано пiдприємцям, якi в заявi вказали вид дiяльностi «роздрiбна торгiвля годинниками та ювелiрними виробами».

За 2 мiсяцi цього року надходження єдиного податку вiд фiзичних осiб – пiдприємцiв збiльшилися на 6 923,1 тис. грн. в порiвняннi з аналогiчним перiодом минулого року та склали 15 817,0 тис. грн. Виконання прогнозного показника з цього податку становить 114,6%. до бюджету додатково надiйшло 2 017,0 тис. грн.

Станом на 20 березня цього року в областi 275 суб’єктiв господарювання – юридичних осiб подали заяви про застосування спрощеної системи оподаткування з другого кварталу 2012 року, що становить 3,3% до кiлькостi платникiв єдиного податку, зареєстрованих з початку року. На застосування спрощеної системи оподаткування в 2012 роцi переведено 8 462 платники, з них 69— новостворенi пiдприемства.

Вiдмови у застосуваннi спрощеної системи у 2012 роцi надано 440 суб’єктам господарювання – юридичним особам: 253 iз них на день подання заяви мали податковий борг; у 75 суб`єктiв господарювання сукупнiсть часток у статутному капiталi юридичних осiб, якi не є платниками единого податку, дорiвнює або перевищує 25 вiдсоткiв; 29 здiйснюють продаж пiдакцизних товарiв; 25 не були платниками ПДВ, у той же час подали заяви на застосування єдиного податку за ставкою 3%; 58 з iнших причин (здiйснення видобутку, реалiзацiї корисних копалин; дiяльнiсть з надання послуг пошти та зв’язку; реалiзують дорогоцiннi метали i дорогоцiнне камiння; дiяльнiсть з управлiння пiдприємствами; послуги у сферi фінансового посередництва).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ