Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині порушили кримінальну справу проти підприємця, який неправильно складував курячий послід

Оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Львівщини у Кам’янка-Бузькому районі викрили підприємця, який викидав небезпечні відходи на землю однієї із сільських рад, – повідомила прес-служба ГУ МВСУ у Львівській області.

Правоохоронці з’ясували, що виконувач обов’язків керівника одного із товариств із обмеженою відповідальністю організував склад відходів з утримання птахів на земельній ділянці, що не є призначеною для таких цілей, тобто не має твердого покриття. Пташиний послід, яким підприємство забруднювало землю, відносять до відходів IV класу небезпеки.

За словами заступник керівника відділу УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області Михайла Теслі, відходи викидали не лише на території підприємства, а й на земельній ділянці сільськогосподарського призначення, площею понад сім з половиною квадратних кілометрів. Ця ділянка належить одній із сільських рад Кам’янка-Бузького району.

Внаслідок таких злочинних дій земельну ділянку було забруднено. Загальна сума збитків становить понад 190 тисяч гривень.

Проти керівника цього підприємства вже порушено кримінальну справу за ст. 239 ч.2 (Забруднення або псування земель) та ст. 364 ч.2 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Службовцю загрожує від трьох до шести років тюрми із позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ