Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Львівщині повістки отримали 50 депутатів різних рівнів рад і 10 сільських голів

Від початку шостої хвилі мобілізації з 16 червня оповіщено 39% чоловік, які повинні пройти медкомісію та бути направлені у навчальні центри. Загалом йдеться про більше як 2 600 осіб. Про це сьогодні, 6 липня, під час прес-конференції представник Львівського обласного військового комісаріату майор Олег Полутренко.
Фото - Гал-інфо

За його словами, вже оповіщено 50 депутатів різних рівнів рад Львівщини та 10 голів сільських рад.

«Ми робимо це для того, щоб люди бачили, що призивають усіх. Поки ми не проведемо нормальної мобілізації не зможемо замінити тих бійців, які чекають на демобілізацію», - сказав він.

За словами майора, нині багато людей виїхало закордон на заробітки, а також у поїхали відпустки.

Він додав, що нині мають намір вводити електронну систему обліку осіб призовного віку.

Найбільшою є потреба у розвідниках, спецназі, артилерії, танкістах.

Демобілізований боєць 24-ї бригади Роман Ганущак зазначив, що бійці не можуть демобілізуватися поки на їхнє місце не прибуде заміна.

«Поки немає заміни, немає того, хто буде замість тебе, то, за нашим законодавством, ти не можеш потрапити додому. Складається таке враження, що ми несемо службу і тільки нам це потрібно, а більше нікому. Пріоритети в житті тих, хто пройшов війну міняються. Країна мільйонна, але чому ж не усі можуть тримати в руках зброю?», - сказав боєць.

Він наголосив, що для передачі посади в зоні АТО демобілізованому бійцю потрібно близько тижня. Нараз в зоні АТо залишається чимало військових, які чекають на демобілізацію, адже їх немає ким замінити.  

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ