Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині продовжують дорожчати продукти харчування і ліки

У лютому 2010 року в Україні індекс споживчих цін становив 101,9%, у Львівській області – 101,7%. У порівнянні з попереднім місяцем темпи інфляції в Україні підвищились на 0,1%, у Львівській області – знизились на 0,3%. Про це повідомило ГУ статистики у Львівській області.

 

У лютому поточного року інфляційні процеси в області відбулись, в основному, за рахунок підвищення цін на бензин на 5%, тютюнові вироби– на 4%, продукти харчування – на 3%, фармацевтичні товари і послуги охорони здоров’я – на 2%.

 

Разом з тим, помітно стримало інфляцію значне зниження тарифів на мобільний зв’язок (на 14%), подешевіння скрапленого газу (на 14%), зниження вартості туристсько-екскурсійних послуг (на 4%) та сезоне зниження цін на зимове взуття (на 1%).

 

З продуктів харчування найбільше подорожчали овочі (на 14%). Зокрема, ціни на цибулю підвищились на 43%, капусту – на 25%, моркву – на 20%, картоплю, огірки свіжі – на 19%, буряк – на 17%.

 

Продовжувалось зростання цін на цукор (14%), яке призвело до підвищення цін на кондитерські вироби з цукру (у середньому на 5%). На 3% подорожчали хліб та хлібопродукти і найбільше: крупа гречана – на 25%, печиво – на 5%, рис – на 3%.

 

З молочних продуктів на 15% зросли ціни на сир твердий.

 

Подорожчали банани (на 9%), какао (на 8%), риба морожена (на 6%), маргарин (на 5%), кава (на 4%).

 

Зниження цін спостерігалось на м’ясо яловичини, свинини, птиці, сосиски і сардельки, оселедці, ікру рибну, сало, цитрусові сухофрукти, гриби свіжі, часник (в межах 1%–6%).

 

За 2 місяці 2010 року (за січень-лютий) приріст споживчих цін в Україні і Львівській області становив 3,7%. У відповідному періоді 2009 року інфляція була вищою і становила в Україні 4,4%, у Львівській області – 4,9%.

 

З початку року найбільше підвищення цін спостерігалось на продукти харчування та безалкогольні напої (на 7%), сфері транспорту (на 4%), алкогольні і тютюнові вироби (на 3%). Зокрема, овочі подорожчали у середньому на 31%, цукор і солодощі – на 16%, бензин – на 11%, молоко, сир та яйця, фрукти – на 10%, олія та жири – на 5%, риба та рибопродукти, тютюнові вироби – на 4%, алкогольні – на 2%.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ