Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині проведуть експеримент щодо впровадження електронної звітності підприємців перед податківцями

На Львівщині проведуть експеримент щодо впровадження електронної звітності підприємців перед податківцями. Про це йшлося 3 березня під час робочої зустрічі між Комітетом підприємців Львівщини та ДПА у Львівській області на тему „Впровадження у практику електронної звітності для підприємців”.

Основними технічними проблемами в електронній формі здачі звітів є недосконалість (зокрема щодо відповідності світовим стандартам) електронного цифрового підпису у тій формі, яка визначена на сьогодні Законом України „Про електронний цифровий підпис”.
Суть експерименту полягає у тому, що 20 підприємців-добровольців Львівської області крім звичайного звіту подаватимуть до ДПА звіти в електронному вигляді. Як повідомив „Гал-info” голова Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин, такий пілотний проект має виявити недоліки запропонованої системи. Експеримент триватиме до червня 2006 року.
Ярослав Рущишин також розповів, що експеримент має на меті автоматизувати зв’язок між підприємцями, громадянами та державними службовцями. Така система обміну інформацією, за його словами, дасть можливість скоротити час на обробку інформації та зробити крок до подолання корупції через відсутність зв’язку „людина – людина”.
Голова КПЛ впевнений в успіху пілотного проекту, після завершення якого КПЛ звертатиметься з законодавчою ініціативою про зміну законів, що регулюють цю сферу.
  На зустрічі підприємців та податківців також визначили перелік етапів для проведення експерименту, зокрема, прийняття за основу XML-стандарту подання звітності; визначення 10-15 СПД, що братимуть участь у „пілотному проекті”; визначення вимог до програмного забезпечення суб’єктів підприємницької діяльності; проведення для учасників «пілоту» семінару-навчання (ДПА спільно з КПЛ); надання учасникам «пілоту» тестового ПЗ «Нотар» програмного забезпечення для забезпечення накладання цифрових підписів; організація в ДПА спеціалізованої поштової скриньки; проведення тестового подання електронної звітності в паралельному режимі (подання електронної копії звітності поданої в паперовому вигляді у звичайному режимі); проведення на стороні ДПА перевірки коректності відображення поданих даних.
На зустрічі були присутні також представники інших підприємницьких громадських організацій, зокрема Європейської бізнес-асоціації, Центру підтримки бізнесу «Ньюбізнет», Гільдії приватних пекарів Львівщини, Асоціації роботодавців Львівщини, громадської організації «Династія» та Ради молодих підприємців України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ