Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині проведуть громадські дослідження доступу до правосуддя у районних судах

На Львівщині проведуть громадські дослідження доступу до правосуддя у районних судах – повідомили „Гал-іnfо” у Центрі громадської адвокатури.

З вересня цього року Центром громадської адвокатури за підтримки Проекту «Україна: верховенство права» розпочато реалізацію програми «Громадське дослідження в судах Львівської області щодо відповідності стандартам доступу до правосуддя, рівності, справедливості та повноти судових процедур».

У рамках проекту організація співпрацюватиме із обраними для моніторингу судами Львівської області та проведе дослідження в чотирьох районних судах Львівщини.

Моніторинг в судах зокрема передбачає дослідження зручності доступу до приміщень суду, графіків роботи, інших процедур, рішень, інформації, відкритості судових засідань, волонтерами та пересічними громадянами, що хочуть більше дізнатись про судову систему та зробити внесок у розвиток справедливої та прозорої судової системи. Також вони анкетуватимуть користувачів судових послуг.

Моніторинг дозволить визначити проблеми, що лежать поза межами судової системи, а стосуються внутрішніх правил та процедур та їхнього вдосконалення, або ті, які можна вирішити шляхом освітньої інформаційно-правової роботи організацій та судів.

Зокрема, у рамках проекту та діяльності громадської приймальні Центру громадської адвокатури юристами та волонтерами буде впорядковано матеріали на інформаційних стендах у судах, а де відсутні – виготовлено та розміщено необхідну інформацію про порядок звернення до суду, судовий розгляд, зразки і приклади позовів та заяв тощо. Спільно із ЗМІ районів та міст області поширюватиметься вкладка до газет із правовою інформацією та інформацією про діяльність судів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ