Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині проведуть операцію „Нерест” – проти рибного браконьєрства

18 березня 2008 року відбулась міжвідомча спільна нарада за участю представників державних рибоохоронних, природоохоронних, правоохоронних органів, товариств мисливців та рибалок щодо проведення операції „Нерест”. Про це сьогодні, 19 березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Держекоінспекції в Львівській області.
Під час наради була доведена інформація про оперативний стан на водоймах Львівської області, в тому числі наданих в користування, обговорені спільні заходи щодо здійснення контролю та охорони рибних запасів у водоймах Львівської області на період нересту, розглянуто матеріали по оренді земель водного фонду. Заступник начальника Держекоінспекції в Львівській області Л. Кравець повідомив про основних забруднювачів рибогосподарських водойм Львівщини, наголосив на необхідності попередження забруднення водойм і ліквідації їх наслідків.
Обговорено проведення спільних рейдів по попередженню незаконного вилову та торгівлі рибою, забороненими знаряддями лову, наголошено на важливості контролю спільно з працівниками УДАІ транспортних засобів в місцях інтенсивного браконьєрства Учасники наради визначили механізми взаємоінформування про надзвичайні ситуації, що впливають на стан збереження і відтворення водних живих ресурсів (прорив дамб, затоплення сільськогосподарських угідь, аварії нафто- та газопроводів тощо).
Нагадаємо, що квітень, травень та червень 2008 року оголошені місяцями охорони риби, що йде на нерест. Протягом цього часу, крім вилову риби, заборонено також проведення будь-якої господарської діяльності на водних об’єктах та в прибережних захисних смугах.  Розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення у рибогосподарських водних об’єктах України одного екземпляра риби або водного безхребетного залежить від виду, так за одного рака доведеться заплатити 1,7 грн., карася, окуня – 5,1 грн., коропа, ляща – 25,5 грн., щуку, судака, форелі – 51 грн., сома – 85 грн, морену звичайну – 102 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ