Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині провели дводенні командно-штабні навчання

На Львівщині завершилися дводенні командно-штабні тренування з офіцерами інженерного полку та полку радіаційного, хімічного і біологічного захисту 13-го армійського корпусу щодо виконання завдань за призначенням. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі Міноборони.
Навчання проводилися у військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України – інженерному полку та полку радіаційного, хімічного і біологічного захисту Самбірського гарнізону, згідно з планом бойової підготовки об’єднання і проходили під керівництвом командирів військових частин.
Під час командно-штабних тренувань було перевірено рухому базу командних пунктів полків, зокрема, розгорнуто наметове містечко та спеціальну техніку для перевірки функціонування штабів цих військових частин у польових умовах. Комісія корпусу також перевірила рівень фізичної підготовки та вогневу майстерність офіцерів цих військових частин.
Як зазначають в Міноборони, проведені дводенні тренування дещо відрізняються від попередніх подібних заходів, що проводилися до цього часу в частинах 13-го АК. Зокрема, керівні документи, згідно з якими проводилися тренування у Самбірському гарнізоні, були розроблені з урахуванням досвіду сучасних військових конфліктів та інших загроз сьогодення, серед яких локальні вияви небезпеки, такі як терористична загроза, конфлікти на національному чи релігійному ґрунті, надзвичайні ситуації, стихійні лиха чи техногенні катастрофи, тематика навчань була максимально наближена до завдань, які армійські підрозділи мають виконувати під час їхнього бойового застосування.
Наступні навчання на базі самбірських полків заплановано провести влітку --  заплановані тактико-спеціальні навчання із зведеним загоном з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, до якого входять інженерні підрозділи та підрозділи РХБ-захисту.
Нагадаємо, що влітку минулого року частина особового складу самбірського загону з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій була задіяна до ліквідації техногенної аварії поблизу залізничної станції Ожидів на Львівщині. Загалом, таких підрозділів у ЗС України всього три. Зоною відповідальності Самбірського є області Західної України. Загін повністю укомплектований необхідною технікою та особовим складом з числа військовослужбовців-контрактників. Кабінетом Міністрів України затверджений перелік об’єктів, до ліквідації аварій на яких залучаються військовослужбовці загону. У разі потреби підрозділи загону здатні прибути на місце надзвичайної ситуації за 4 години.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ