Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині пройде місячник облаштування спортивних майданчиків

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода доручив обласному центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” в термін з 1 по 30 квітня 2006 року організувати проведення місячника з облаштування спортивних майданчиків за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, а також затвердив Положення про проведення цього заходу — про це повідомили у прес-службі ЛОДА.
Метою місячника є покращення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних соціальних та вікових груп населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку. Проведення місячника має на меті визначити спортивні споруди та майданчики для організації роботи з масового спорту; стимулювати співпрацю органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємництва та громадських організацій, мешканців жилих мікрорайонів, особливо молоді, щодо будівництва, ремонту, облаштування та утримання місць для самостійних та групових занять різними видами рухової активності людей на дозвіллі; порівняти обсяги та якість проведеної роботи стосовно створення сприятливих умов для залучення широких верств населення до занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом за місцем проживання та масового відпочинку.
Підготовка та проведення спортивного місячника передбачає визначення потреби, наявності та стану спортивних споруд і майданчиків, які використовуються для заходів з оздоровчої фізичної культури і масового спорту за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, обсягу необхідних робіт та їх ресурсного забезпечення; визначення графіка проведення робіт по ремонту та облаштуванню на кожному спортивному майданчику у межах місячника, та надання цієї інформації населенню; формування груп фахівців та добровольців для будівництва, ремонту та облаштування простіших спортивних споруд та майданчиків для організації роботи з оздоровчої фізичної культури та в місцях масового відпочинку населення.
Для здійснення керівництва підготовкою та проведенням місячника згідно наказу начальника управління з питань фізичної культури та спорту ОДА утворено організаційний комітет, головою оргкомітету є заступник керівника облдержадміністрації Ярослав Пітко.
По закінченню місячника будуть визначені по три переможці серед міст та районів та по одному з кожного населеного пункту. Визначення переможців місячника здійснюватиметься на підставі експертних висновків членів оргкомітету. Враховуватиметься рівень залучення населення до практичної участі в Місячнику, безпосередня участь фахівців, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу за місцем проживання та в місцях масового відпочинку, кількість відремонтованих найпростіших спортивних споруд та спортмайданчиків, рівень бюджетного, спонсорського, благодійницького фінансування на проведення місячника.
6 переможців серед регіонів та 29 переможців місячника з кожного міста, району будуть нагороджені дипломами управління з питань фізичної культури та спорту ОДА та обласного центру фізичної здоров’я населення “Спорт для всіх”. Найактивніші учасники місячника нагороджуватимуться спеціальними медалями Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ