Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині пройдуть дні профілактики глаукоми

Традиційно, з 3 по 17 березня, Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА проводить у лікувально-профілактичних закладах області акцію: «Дні діагностики та профілактики глаукоми». Такі акції мають важливе значення. Адже глаукома є підступною хворобою, яка на початкових стадіях протікає непомітно, і як правило, безболісно призводить до незворотної втрати зору – сліпоти. Найчастіше розвивається у осіб старших за 40 років, внаслідок підвищення очного тиску, повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

В Україні хворих на глаукому 220 тисяч, у Львівській області – понад 8 тисяч. За словами головного офтальмолога Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Олександри Павлів: «У 2013 роції під час акції було виміряно внутрішньоочний тиск майже у 32 тисяч мешканців області у віковій категорії після 35 років. Підвищення внутрішньоочного тиску виявлено у 586 обстежених, підозра на глаукому у 212 пацієнтів».

Медики закликають: бережіть зір! Звертайтесь в офтальмологічні кабінети поліклінік за місцем проживання або у глаукомний кабінет Львівської обласної клінічної лікарні за адресою м. Львів, вул. Некрасова,35,  офтальмологічне відділення (тел.278-62-45). Саме тут можна безкоштовно пройти обстеження на глаукому в повному обсязі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ