Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині припинено діяльність злочинного угруповання

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі прокуратури Львівської області, на Львівщині припинено діяльність злочинного угруповання, яке займалось розкраданням коштів підприємства, що спеціалізувалось на проведенні державних лотерей

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області задокументовано діяльність злочинного угруповання, яке займалось розкраданням коштів підприємства, що займалося організацією та проведенням державних лотерей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організована злочинна група, до складу якої входило 4 особи, згідно узгодженого плану, накопичували виграшні лотерейні білети з яких, за допомогою електронно-обчислювальної техніки, незаконно виготовляли копії. Після цього, використовуючи підроблені лотерейні білети, отримували за ними незаконну виплату у місцях проведення лотерей. Зокрема, з метою заволодіння коштами учасники злочинного угруповання пред’являли підроблені лотерейні білети в торгових точках та представництвах підприємства, яке займається організацією та проведенням державних лотерей, на території Львівської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської, Волинської, та Хмельницької областей. Всього зафіксовано понад 200 таких випадків.

Внаслідок вищевказаної злочинної діяльності вказаному підприємству спричинено збитки на суму близько 2 млн грн.

На даний час, усім учасникам угруповання повідомлено про підозру за ч. 5 ст.191 КК України, тобто привласнення майна, особою, яке перебувало в її віданні вчинене організованою групою, за ч. 4 ст.190 КК України - шахрайстві вчиненому організованою групою, а також у виготовленні, зберіганні, збуті незаконно виготовлених білетів державної лотереї та інших офіційних документів вчиненому організованою групою ч.3 ст.199, ч.3 ст.28-ч.3, ч.4 ст.358 КК України та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом ч.1 ст.209 КК України.

Наразі усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням застави, яку підозрюваними сплачено. Окрім цього, з метою забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні, встановлено та накладено арешт на їх майно на загальну суму понад 1 млн. грн.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей, останнім загрожує покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ