Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині прийняли програму розвитку лісового господарства

Сьогодні, 14 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили обласну цільову Програму розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки. «За» таке рішення проголосували 50 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Обсяг фінансування Програми складає 3 674,8  млн. грн.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного, інших місцевих бюджетів, інших джерел (власних коштів підприємств, установ, організацій лісового господарства, інших коштів, не заборонених чинним законодавством).

Зокрема в програмі передбачено засадження 55 га нових лісів. Як пояснив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, йдеться про створення лісового покриву там, де ліси ніколи не росли.

«Це малопродуктивні землі, які виведені із сільськогосподарського обороту. Вже є прийняті рішення по цих 55 га», - сказав він.

Дейнека також зазначив, що не залісненими є ті площі, які  вирубані за останні два роки.

«Протягом двох років має бути відновлений ліс на всіх зрубах. На вересневій сесії ми прийняли рішення про відновлення на всіх зрубах і так буде», - пообіцяв він.

Водночас, відповідаючи на запитання депутатів, він повідомив, що щороку на Львівщині вирубують від 2,8 до 3 тис. га лісів. І на такі й же площі проходить лісовідновлення.

Депутати попросили його назвати якими є вирубані  лісові площі вирубані і не заліснені.

«В рік вирубується близько 3 тис. га лісу. Така ж площа призначається під лісовідновлення на весні. Інвентаризація осені 2016 року показала, що є 11 422 га, які  чекають заліснення», - сказав Дейнека.

Довідка.

Львівська область відноситься до найбільш лісистих регіонів України, ліси займають 31,8% її території.

Загальна площа земель лісового фонду становить 694,4 тис.га, з яких вкрита лісовою рослинністю 628,7 тис.га.

Лісовий фонд Львівської області закріплений за значною кількістю постійних лісокористувачів. Ведення лісового господарства здійснюють лісогосподарські підприємства на площі 588,1 тисяч гектарів або 84,7% від загальної площі. Підприємствам Держлісагентства України надано у постійне користування ліси загальною площею 478,0 га або 68,8%, підприємствам обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» Львівської обласної ради – 24,9%, Міноборони України – 5,8%, іншим організаціям – 4,3%. Ліси та інші, вкриті лісовою рослинністю ділянки, на землях запасу та землях не наданих у власність та постійне користування в межах населених пунктів займають площу 31,1 тис. га. Через відсутність проведення в них лісівничих заходів, охорони, захисту їх від шкідників, хвороб, вони знаходяться в незадовільному санітарному стані, самовільно вирубуються, гинуть від пожеж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ