Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині реалізовуватимуть молоко, оброблене за УВТ-технологією

За  результатами  дослідження, яке провела Програма «Мами за здорове молоко» спільно з Українською асоціацією споживачів,  молоко, яке привозять в шкільні їдальні в переважній більшості не має гарантованої якості і доставляється в незручній і непрактичній упаковці. Тому батьки надають перевагу різноманітним напоям, які в переважно не є корисними і  мають величезну кількість консервантів.
Згідно з дослідженнями Науково-дослідницького центру незалежних споживацьких експертиз  «ТЕСТ» при порівнянні різноманітних технологій обробки молока, які зберігають поживні речовини і вбивають бактерії, найкращою визнали технологію «УВТ-молока».   
 В основу УВТ-технології закладено високотемпературну обробку: після неї молоко отримує низку переваг при зберіганні без консервантів, у ньому відсутні шкідливі бактерії. А супутня до цієї технології «асептична» упаковка має високий рівень захисту. Сучасна технологія суперпастеризації (за 2-4 секунди молоко нагрівають до 137 градусів, після цього різко охолоджують) дозволяє зберігати молоко в пакеті до 180 днів навіть при кімнатній температурі.
 Зараз таку технологію в Україні використовують лише шість молокопереробних  заводів. Львівські до цього переліку не входять, оскільки обладнання лише однієї лінії за технологією УВТ коштуватиме заводу до 2-3 мільйонів євро, - розповів на засіданні Львівського прес-клубу реформ технічний директор «Тетра Пак Україна» Андрій Гайдай.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ