Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині розкрито лише кожен четвертий злочин, - прокурор

Сьогодні, 27 лютого, у прокуратурі Львівської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Львівщини. Головував – очільник обласної прокуратури Юрій Квятківський. Прес-служба прокуратури Львівської області

«Спільними зусиллями ми досягли позитивної динаміки щодо зменшення рівня злочинності на теренах Львівщини. Загалом криміногенну ситуацію у області покращено. Рівень злочинності, порівняно з минулим роком, зменшився з 145,6 до 108,8 злочинів на 10 тисяч населення», – зазначив у доповіді прокурор області.

 «Проте, попри зменшення на 28,2% кількості облікованих злочинів проти власності, відбувся ріст квартирних крадіжок на 1,6%. Найбільше – у Львові (з 1270 до 1328), Яворівському районі (з 24 до 58) та у м. Стрию (з 55 до 80)», – додав він.

Також очільник обласної прокуратури зосередив увагу на збільшенні (9,4%)  з 159 до 174 кількості порушень правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів, що спричинило смертельні наслідки.

Аналогічною є ситуація з кількістю незаконних заволодінь транспортними. Відбувся ріст з 266 до 330, (24%). При тому, що по Україні спостерігається зменшення їх кількості на 26%.

«На Львівщині розкрито лише кожен четвертий злочин. Треба вжити додаткових заходів для усунення недоліків і недопрацювань», – сказав Юрій Квятківський. 

За словами Юрія Квятківського, надзвичайно актуальною для регіону є проблема незаконного видобутку корисних копалин, незаконні операції із видобутку яких негативно впливають як на самі родовища так і на наповнення бюджету.

Зазначимо, що на території області налічується 574 родовища з 31 виду різноманітних корисних копалин, з яких 245 експлуатується. Також є значні поклади піщано-гравійної суміші, запаси якої складають четверту частину від загальних в Україні (24,26%). Видобуток вказаної корисної копалини склав 46,25% (275,8 тис м3) від загального видобутку у державі.

Послаблення координаційної діяльності на місцях призвело до зменшення у 2017 році кількості виявлених органами поліції злочинів у сфері довкілля (з 288 до 168) на 41,7%. У залишку територіальних підрозділів поліції перебуває 19 кримінальних проваджень про злочини  щодо порушень правил та охорони надр, 10 з яких розслідується понад 1 рік.

«Доручаю галузевому управлінню прокуратури області вивчити кримінальні провадження та дати належну оцінку стану досудового розслідування та процесуального керівництва у них», – підсумував Юрій Квятківський.

На нараді обговорено й інші проблемні питання боротьби зі злочинністю.

На завершення, прокурор області акцентував увагу присутніх на необхідності негайної активізації як роботи, так і профілактики щодо протидії злочинності на Львівщині.

На нараді серед запрошених були – голова Львівської обласної державної адміністрації  Олег Синютка, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк, начальник Головного управління Служби безпеки України у Львівській області  Олександр Ткачук, начальник Головного управління Нацполіції області Валерій Середа, керівник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайло Дзюдзь, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Сергій Дмитровський, начальник Головного управління Державної фіскальної служби Львівської області Ігор Кондро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ