Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочала роботу конференція „Сталий розвиток Карпат: сучасний стан та стратегія дій”

9-10 листопада 2006 року за ініціативи Інституту регіональних досліджень НАН України та за підтримки державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області відбувається Міжнародно-практична конференція „Сталий розвиток Карпат: сучасний стан та стратегія дій”. Про це повідомляє Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.
Конференція відбувається напередодні проведення Першої конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, яка має відбутися 11-13 грудня 2006 року  у Києві за участю міністрів та членів делегацій з усіх карпатських країн, Італії, Австрії та інших, тому розглядається як важливий етап до її підготовки.
Як зазначають в Держуправлінні, Карпатська конвенція наголошує на виключному екологічному значенні Карпат, розташованих у центрі Європейського континенту. Головною метою конвенції є проведення збалансованої політики та співробітництва щодо охорони та невиснажливого розвитку Карпат; поліпшення якості життя людей, посилення місцевого економічного розвитку та значення місцевих громад; забезпечення збереження та відтворення унікальних, рідкісних і типових природних комплексів та об’єктів Карпат, які мають природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне значення; попередження негативного антропогенного впливу на гірські екосистеми; підтримка спільної політики країн регіону щодо екологічно збалансованого розвитку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ