Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочали проект зі встановлення вітрових та водяних електростанцій

У Львівській обласній раді відбулася робоча зустріч щодо реалізація проекту "Енергія Карпат". Проект пропонує здійснити в гірському карпатському регіоні комплексну оцінку наявних відновлюваних енергетичних ресурсів: води, вітру та сонця з метою використання їхнього потенціалу для обігріву соціальних об’єктів (шкіл, фельдшерських пунктів, народних домів тощо) у сільській місцевості. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

 

У зустрічі взяли участь голова постійної депутатської комісії Львівської обласної ради з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ Валерій Калинюк, член постійної депутатської комісії Львівської обласної ради з питань промисловості, будівельної індустрії, комунікації та енергоефективності Олег Паска, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Федак, керівники Дрогобицького, Сколівського, Старосамбірського, Долинського та Великоберезнянського районів.

 

Реалізація проекту дозволить створити енергетичну карту відновлюваного потенціалу Карпат та підготувати конкретні інвестиційні пропозиції щодо встановлення вітрових та малих водяних електростанцій в цьому регіоні. Таким чином, буде досягнуто не лише значного економічного ефекту, але й позитивного впливу на охорону навколишнього природного середовища.

 

В рамках проекту буде розроблено і подано на затвердження Регіональну програму підвищення енергоефективності гірських районів Львівщини. Реалізація програми дозволить вирішити питання щодо зменшення бюджетних витрат на енергозабезпечення установ, які надають соціальні публічні послуги населенню гірських районів.

 

Крім цього, буде реалізований пілотний проект щодо встановлення сонячного колектора для нагріву води на одній з будівель освіти, охорони здоров’я чи культури в сільській місцевості.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ