Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочався активний етап спільних навчань ЗС України та Канади

На Львівщині розпочався активний етап підготовки українських військових підрозділів у рамках спільного навчання ЗС України та Канади. Повідомили Гал-інфо в прес-службі МО України.

Днями до Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, де відбувається спільне навчання ЗС України та Канади, прибув перший підрозділ - одна із механізованих рот окремої механізованої бригади.

З першого ж дня для українських воїнів розпочались інтенсивні заняття з різноманітних дисциплін за стандартами канадської армії. Висококваліфіковані військові фахівці ЗС Канади разом із інструкторами Міжнародного центру миротворчості та безпеки передають нашим воякам власний досвід та знання щодо дій в умовах сучасних збройних конфліктів. На початках основну увагу звертають на індивідуальний вишкіл. Зокрема, бійці Українського війська вчаться правильно діяти на полі бою, надавати першу медичну допомогу в бойових умовах, ідентифікувати та знешкоджувати саморобні вибухові пристрої, відточують навички із вогневої підготовки тощо.

«Тут, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, до організації та здійснення підготовки українських воїнів залучено понад півтори сотні військовослужбовців ЗС Канади, - розповів офіцер зв’язків із громадськістю канадського контингенту майор Ендрю Хеннесі. - Окрім того, декілька десятків наших інструкторів залучені до проведення подібних заходів у місті Кам’янець-Подільський, де відбувається підготовка військових саперів, та час від часу - у Києві. Там ми надаємо допомогу у навчанні підрозділів Військової служби правопорядку ЗС України. Для наших військовослужбовців участь у цьому заході не лише важлива у контексті надання допомоги та підвищення бойових спроможностей підрозділів української армії, це є і чудовою нагодою нам самим повчитися в українських вояків. Адже досвід ЗС України, набутий в зоні АТО, є абсолютно безцінним та унікальним».

Поступово підготовка, яка триватиме у МЦМБ майже два місяці, перейде у формати злагодженнявідділень, взводів, а на її завершення - у складі всієї роти. До слова, за плечима українських військовослужбовців, які першими вдосконалюють свою військову майстерність за стандартами ЗС Канади, вже є значний досвід виконання завдань за призначенням в зоні проведення АТО. Командує ротою – випускник Національної академії сухопутних військ Герой України капітан Володимир Гринюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ