Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині розпочнуть пілотний проект з монетизації пільг

На Львівщині готуються запровадити пілотний проект з монетизації пільг. Про це сьогодні, 22 січня, на брифінгу з нагоди робочої поїздки на Львівщину повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що під час наради прозвучало дві пропозиції, одна з яких стосувалася монетизації пільг, для подальшого реформування в цій сфері. Інша – переведення ресурсів для людей з особливими потребами у грошовий еквівалент, щоб люди самі могли купувати необхідні речі, а чиновники не вирішували за них.

Павло Розенко зауважив, що міністретсов підтримує ідею із запровадженням пілотного проекту з монетизації пільг на Львівщині.

За його словами, пострадянська система пільг не реформувалася протягом останніх 25 років.

«Ресурсу більше не ставало, а кількість людей, яким надаються різноманітні пільги та компенсації зростала. Якість надання цих пільг зменшувалася. На сьогодні є понад 800 видів різних пільг та преференцій», – сказав Павло Розенко.

Окрім того, він нагадав, що реформування пільгової системи чітко прописане у програмі діяльності Уряду та в коаліційній угоді.

Він додав, що передбачається скасування неефективних пільг, які втратили актуальність та не виконуються.

«Ми пропонуємо адресне надання пільг, щоб пільга була надана виключно тій людині, яка її потребує. Монетизація пільг передбачає, що люди, які потребуватимуть пільг, будуть отримувати їх або у вигляді грошової допомоги, або у вигляді підвищення соціальних стандартів», – пояснив Павло Розенко.

Як приклад він навів певну несправедливість, яка склалася в суспільстві. На думку міністра, пільги на проїзд у транспорті для них людей, які мають високі соціальні виплати, можуть бути скасовані.

Голова Львівської ОДА додав, що йдеться про скасування пільг для досить заможних людей, які їх насправді не потребують і можуть забезпечити ці витрати самі. Водночас він наголосив на прозорості цього процесу.

«За рахунок вивільненого ресурсу передати адресно тій людині, яка є малозабезпечена», – заявив  Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ