Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочинаються навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу

З 26 березня Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочне черговий етап навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, опікуни/піклувальники. Навчання здійснюється відповідно до запитів районних чи міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, погоджених заступниками голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, що проводять попередню роботу з кандидатами.
Однією із важливих умов прийняття рішення про створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу є вимога проходження кандидатами курсу підготовки до соціальної ролі вихователів дітей, позбавлених батьківського піклування. Навчальний курс дозволяє виявити і зрозуміти основні проблеми, що виникають у житті дітей та сімей після створення прийомної сім’ї чи ДБСТ, обговорити та оцінити їх, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи. Курс складається з 6 семінарів, які мають послідовний характер та зміст. Учасників, які пройдуть весь курс навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для створення прийомної сім’ї чи ДБСТ.
З 26 березня до 10 квітня 2009 року курс підготовки пройдуть 30 осіб – 6 сімей та 2 особи - кандидати у прийомні батьки та 16 кандидатів в опікуни. На навчанні є сім’ї зі Львова, Стрия, Нового Калиніва, а також Жовківського, Бродівського, Пустомитівського, Яворівського, Стрийського, Мостиського, Кам’янка-Бузького, Городоцького, Буського, Жидачівського районів.
У минулому році до ЦСССДМ Львівської області звернулось 43 особи та 93 сім’ї, які виявили бажання створити прийомну сім’ю чи ДБСТ. На облік центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Львівської області взято 11 осіб та 54 сім’ї, які виявили бажання створити прийомну сім’ю чи ДБСТ. Навчання пройшли 20 сімей та 5 осіб – кандидати у прийомні батьки та 7 сімей і 1 особа – кандидати у батьки-вихователі. Станом на 20.03.2009 року у Львівській області створено 67 прийомних сімей та 13 дитячих будинків сімейного типу.
Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ