Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині розподілили майже 43 млн грн обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

37 природоохоронних заходів будуть профінансовані з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році. На це зі спеціального фонду обласного бюджету передбачено 42,9 млн гривень. Вчора, 12 березня, Львівська обласна рада затвердила цей список та кошторис до нього. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Пріоритетним напрямом для фінансування з обласного фонду ОНПС залишаються заходи, спрямовані на запобігання забрудненню поверхневих вод. 

Зокрема, у 2020-у в області мають провести будівництво/реконструкцію очисних споруд у 9 населених пунктах, прокласти каналізаційні мережі, загальною довжиною понад 7 км, у шести містах і селах. 

“Реконструкція або будівництво каналізаційних очисних мереж чи колекторів відбудеться, зокрема, у смт. Брюховичах, Моршині, с. Добрячин Сокальського району, смт Новий Яричів Кам’янка-Бузького району, у Перемишлянах (там кілька вулиць), Сокалі, Яворові та інших містах і селах області. Це так здається: що там каналізація? Насправді, це питання екології, забруднення рік, а відтак і міжнародної співпраці, бо наші річки часто впадають у великі європейські ріки і течуть до Балтійського моря”, - зазначає заступник голови Львівської обласної адміністрації Юрій Холод.

Також відбудуться руслорегулюючі та берегоукріплюючі роботи на річках (близько 3 км). Від підтоплення і затоплення, відтак, хочуть захистити 4 населені пункти, понад 525 га сільськогосподарських угідь, 55 житлові будівлі та 68 садиб. Крім цього, впорядкувати планують 2 водойми. 

Також на Львівщині цьогоріч мають 

  • розробити проєкти створення 4 об’єктів природно-заповідного фонду, 
  • винести в натуру межі 6-и об’єктів природно-заповідного фонду, площею понад 201 га, 
  • створити 4 рекреаційних зони на заповідних територіях, 
  • упорядкувати дендрологічний парк у Дрогобичі,
  • провести роботи з реконструкції 2 парків та 2 лісорозсадників (Брюховицький та Боринський).

“Серед об’єктів, де будуть проводити різного роду роботи, також міський парк Трускавця, парк-пам’ятка у Поморянах на Золочівщині. Цілу низку заходів ми запланували на зменшення накопичення та негативного впливу ТПВ, забруднення земель, залучення коштів міжнародної технічної допомоги на природоохоронну діяльність. Наприклад, йдеться про рекультивацію земель Яворівської “Сірки” та будівництво сміттєсортувальної лінії у Дрогобичі”, - каже Юрій Холод.

Всі заплановані заходи скеровані на запобігання, зменшення або усунення забруднення навколишнього природного середовища, охорону, раціональне використання природних ресурсів, що відповідає основним пріоритетним напрямам державної політики в галузі охорони довкілля та стратегії розвитку Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ