Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розширять природно-заповідний фонд

Сьогодні, 21 квітня за участі у форматі відеозв’язку заступника начальника Інспекції Василя Стрищака відбулося засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради. Про це повідомили 21 квітня Гал-інфо у пресслужбі Держекоінспекції у Львівській області.
Фото Держекоінспекція

Під час засідання комісія погодила створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення ʺМіський парк відпочинку ʺЗдоров’яʺ у місті Золочеві на площі 23,44 га. Заповідний об’єкт оголошується з метою збереження парку відпочинку, який сформовано у середині ХХ ст. у заплаві річки Млинівка, у південній частині парку розташований став із островом. Слід зазначити, що водойма є важливою екосистемою для проживання водно-болотних птахів, зокрема для їх зимівлі.

Також комісія підтримала зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення ʺСнопківськийʺ у місті Львові з 35,66 га до 47,19 га. Дослідження, обґрунтування та експертний висновок підготовлено науковцями Інституту екології Карпат НАН України і Національного університету ʺЛьвівська політехнікаʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ