Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині рибалка потонув, провалившись під кригу

16 березня о 12:38 в м. Новий Розділ на озері Глибоке провалився під лід рибалка Роман О., 1957 року народження. 17 березня о 11:28 Львівською центральною рятувально-водолазною службою тіло було піднято на поверхню, повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Львівській області.

Під час пошукових робіт Львівською ЦРВС було врятовано рибалку гр.  Євгена А., 1956 року народження який під час ловлі провалився під лід.

«Шановні мешканці Львівщини! – звертається начальник Головного територіального управління МНС України на Львівщині в Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський, – в зв’язку зі складною гідрометеорологічною обстановкою Головне управління МНС України в Львівській області звертається до всіх мешканців області із закликом утриматися від виходу на кригу!

  Низка водойм області, незважаючи на відлигу, все ще залишається вкритою кригою, яка через стрімке потепління стала ламкою та вкрай небезпечною.

  Я звертаюся до всіх рибалок, які все ще ризикують виходити на кригу для підлідного вилову риби, із закликом дати собі відповідь на просте питання: чи вартує ваше життя тієї кількості риби, яку ви МОЖЛИВО виловите з-під криги? Чи не занадто високу ціну ви готові заплатити за декілька годин задоволення від риболовлі?

  Окремо звертаюсь до батьків і вчителів із проханням провести роз’яснювальні бесіди з дітьми та пояснити їм небезпеку виходу на кригу та різноманітних ігор поблизу водойм.

  Звертаюся і до керівників органів місцевого самоврядування, підприємств та установ, на території яких знаходяться водойми із закликом забезпечити чергування поблизу водойм з метою недопущення виходу на кригу та попередження загибелі людей на них!

Також закликаю всіх не бути байдужими до чужої біди: якщо на ваших очах тоне людина – простягніть руку допомоги! Якщо ж ви стали свідком дитячих забав на кризі – зробіть усе можливе, аби діти припинили свої ігри та покинули небезпечне місце!»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ